luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
19.2 ° C
20 °
18.9 °
79 %
6.3kmh
0 %
lun
29 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
27 °

Apar parcometrele în București

Compania Municipală Parking București a demarat licitația pentru achiziția a 300 de parcometre care vor fi instalate în parcările administrate de Primăria București. Potrivit documentului, valoarea contractului este estimată la 10,9 milioane de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie, iar parcometrele trebuie livrate în 3 luni de la data semnării contractului.

Primăria București va renunța la personalul care stă în prezent în fiecare parcare și încasează bani de la persoanele care parchează.

„Revoluția în parcare” a fost anunțată de primarul Nicușor Dan și viceprimarul Stelian Bujduveanu în septembrie, moment în care  Compania Municipală Parking a scos la licitație mai multe contracte care vizează modernizarea parcărilor publice din Capitală.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a scris pe Facebook pe 21 septembrie că au început investițiile pentru modernizarea serviciului de Parking din București:

  • Camere video performante care să citească plăcuțele de înmatriculare, astfel încât să fie depistați cei care nu au plătit. 
  • Acord-cadru pentru furnizare materiale de semnalizare pentru parcările administrate de Compania Municipala Parking București S.A.. Valoarea estimată este de 1.364.000 lei, pe 24 de luni, și se dorește achiziționarea a maxim 2000 de stâlpi de delimitare, 3,800 de indicatoare rutiere de informare de diverse mărimi, 800 de stâlpi pentru indicatoarele de informare. Termenul de depunere a ofertelor este 25.10.2022.
  • Contract de furnizare, montaj si punere in functiune – solutie completa pentru cele 10 parcări ale Primăriei Capitalei care pot fi închise cu barieră: Alba Iulia; Cina; Expozitiei; Herastrau Pavilion H; Herastrau Parc; Peco bariere; Pescarus; Sfanta Vineri Junior; Piata Presei Libere; Piata Victoriei. Valoarea estimată a contractului este de 2.096.630 lei. Termen limită pentru primirea ofertelor – 7 noiembrie.
  • Achiziția a 18 autoturisme cu motor electric, o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu, un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare. Cele 18 autoturisme cu motor electric au o valoare estimată de 2,6 milioane lei. Termen limită pentru primirea ofertelor: 10 noiembrie.

Nicușor Dan și viceprimarul Stelian Bujduveanu au declarat pe 15 august că Primăria Capitalei nu va mai permite parcarea pe trotuar în centrul orașului, dar și că în această zonă nu se va mai putea parca gratuit, urmând să fie trasate parcări cu plată peste tot unde e posibil, așa cum este în alte capitale europene.

Sistemul complet de parking va fi operațional la jumătatea anului viitor.

Sursa : adevarul.ro

Cele mai noi stiri