joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
28.7 ° C
29.9 °
27.8 °
47 %
3.6kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
37 °
Dum
36 °
lun
23 °

𝗗𝗝𝟯𝟬𝟭-𝗧𝗮̂𝗻𝗴𝗮𝗻𝘂-𝗔𝟮-𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮, 𝘂𝗻 𝗻𝗼𝘂 𝗱𝗿𝘂𝗺 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗦𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝘂𝗶

Ieri, 10 Iulie 2024, a fost aprobat în ședința de consiliu un nou proiect de infrastructură, DJ301 – Tânganu – A2 – Cernica, mai exact, noii indicatori tehnico-economici.

Noul drum va avea o lungime de 8 kilometri și va face legătura directă între DJ301, satul Tânganu, Autostrada Soarelui și localitatea Cernica.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma: “Scopul acestui segment nou de infrastructură? Să fluidizeze traficul pe toată latura de est a județului Ilfov. Ca să înțelegem, analizăm pe date din teren. În Tânganu locuiesc la această dată 3460 de persoane. Însă, în toată localitatea Cernica, sunt 11.377 Ilfoveni. Pe date oficiale. Pentru că, în teren, sunt mult mai mulți cei care s-au mutat din Capitală, în această zonă din județul nostru. Este motivul pentru care dimineața, spre serviciu, spre școală, drumul spre Centura Capitalei, spre Orașul Pantelimon se supraaglomerează. La fel și seara, la revenirea acasă.

Așa că, noul drum de legătură va muta o parte din trafic pe noul traseu, va duce circulația pe A2, ulterior, spre DNCB – București – Constanța – Aeroportul Otopeni. Iar accesul rapid în zonă aduce, bineînțeles, dezvoltarea economică a zonei. Am gândit acest proiect împreună cu Primăria Cernica și Consiliul local Cernica. Suntem convinși că în următorii ani, toate aceste proiecte de infrastructură vor aduce un potential economic ridicat.“

Valoarea lucrărilor este de 174.256.939,68 lei cu TVA, iar durata de execuție, de 16 luni.

Sursa: Consiliul Județean Ilfov

Sursa foto: Consiliul Județean Ilfov

Cele mai noi stiri