miercuri, februarie 1, 2023
Județul Ilfov
cer senin
-1.8 ° C
0.5 °
-2.8 °
92 %
3.1kmh
0 %
mie
4 °
joi
5 °
vin
7 °
sâm
5 °
Dum
-0 °

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei : „Am fost la Direcția Națională Anticorupție pentru a da o declarație”

Stiri de citit

„Am fost astăzi la Direcția Națională Anticorupție pentru a da o declarație referitoare la sesizarea pe care am depus-o în urmă cu aproximativ o lună cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

Am reclamat faptul că prin aprobarea acestui Plan Urbanistic Zonal, în anul 2019, au fost încălcate reglementările legale care stabilesc foarte clar faptul că nu se poate schimba destinația unui spațiu verde și nici nu se poate construi pe acesta.

Acest document a adus un beneficiu de câteva milioane de euro proprietarului, prin vânzarea terenului.

A fost constituit un dosar penal, iar eu am depus o plângere împotriva arhitectului-șef de la acea dată pentru abuz în serviciu și pentru folos necuvenit.

Mai mult decât atât, noul proprietar ne solicită o autorizație pentru construirea unui imobil și dă în judecată Primăria Capitalei pentru refuzul nostru de a emite autorizația, susținând că PUZ – ul actual îi permite ridicarea unei construcții.

Am explicat procurorilor DNA care sunt etapele elaborării unei documentaţii de urbanism și care au fost paşii procedurali care au dus la emiterea acestui PUZ și a avizului de oportunitate preliminar al arhitectului-şef de la acea dată.

Am subliniat două aspecte foarte importante. Primul este acela că la momentul aprobării exista deja un antecedent în Primăria Capitalei, în sensul că era cel puțin o hotărâre judecătorească definitivă, pe altă speţă, care stipula că nu se poate construi pe spaţiul verde, respectiv PUD Kiseleff 45.

În al doilea rând, am evidențiat faptul că domeniul urbanismului este o chestiune foarte serioasă și în ceea ce privește securitatea raporturilor juridice, în sensul că un investitor care vine în București trebuie să aibă garanția că, în momentul în care o autoritate îi emite un act, acela este legal, iar el poate demara investiția.

În plus, din cauza actelor nelegale emise în trecut de primărie, avem câteva zeci de litigii în care investitorii ne cer daune de milioane de euro pentru că actele s-au dovedit nelegale în instanță, însă ei au contractat credite bancare, au angajat constructori și proiectanți, iar în unele cazuri au construit pe terenurile respective.” , a trannsmis Nicușor Dan.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri