miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Scandalul percheziționării elevilor de la o școală din Ilfov: Șapte polițiști, cercetați prealabil

Stiri de citit

Poliția Ilfov a anunțat, după scandalul provocat de intervenţia poliţiştilor la o şcoală din localitatea Jilava, unde elevii au fost percheziționați în clasă, că s-a dispus cercetarea prealabilă a șapte poliţişti care au participat la acţiune şi a fost sesizat Parchetul pentru posibile fapte de abuz.

Conform Poliției Ilfov, în urma verificărilor făcute de către poliţiştii Biroului Control s-a dispus cercetarea prealabilă în cazul a șapte poliţişti care au participat la acțiunea din 12 octombrie de la Școala Gimnazială nr. 1 din Jilava și a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Cornetu, pentru posibile fapte de abuz.

Reamintim că mai mulți polițiști au intrat într-o clasă de la o școală din Jilava și le-au cerut elevilor, fără explicații, să scoată tot ce au în buzunare și în ghiozdane, conform unor imagini publicate de Fanatik.

În imaginile publicate de Fanatik se poate vedea cum trei polițiști intră într-o clasă, iar unul dintre ei le cere elevilor să scoată din buzunare și din ghiozdane tot ce au și să pună pe bănci.

La întrebarea unui elev dacă s-a întâmplat ceva, polițistul a răspuns că nu s-a întâmplat nimic. În timp ce copiii își scoteau obiectele din ghiozdane, polițistul i-a întrebat dacă au obiecte periculoase: „Eu vă spun de pe acum. Dacă am găsit la cineva…”.

Chestionat de un elev de ce au venit, polițistul a răspuns: „Să vă controlăm pe voi, da”.

Poliţiştii ar fi intrat cu cinci autospeciale în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Jilava, fiind verificate mai multe clase, iar directorul şcolii nu ar fi fost informat despre acţiune, scrie publicația citată.

Poliţia Judeţeană Ilfov a reacționat spunând că, având în vedere faptul că la începutul lunii octombrie poliţiştii de la siguranţa şcolară Ilfov au obţinut date privind aspecte care vizează portul unor obiecte tăietor înţepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulţi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava în timpul programului şcolar, în 6 octombrie poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară au participat la o şedinţă comună la sediul acestei şcoli, alături de directorul unităţii de învăţământ, consilierul şcolar, şeful Poliţiei Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum şi şeful societăţii de pază care desfăşoară activităţi specifice la unitatea de învăţământ în cauză.

Astfel, la şedinţă au fost discutate, în principal, aspecte care vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală, în cadrul unităţilor de învăţământ, respectiv în Şcoala Gimnazială nr 1 din Jilava. De asemenea, s-a luat în discuţie aspectul ca unitatea de învăţământ, împreună cu firma de pază, să întocmească o procedură prin care agenţii de pază să poată controla ghiozdanele elevilor, în scopul prevenirii introducerii obiectelor periculoase în şcoală, a scris News.ro, citând Poliția Ilfov.

Și Ministerul Educației a reacționat şi a transmis că este esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic, recomandând ca, inclusiv în cadrul unor acţiuni urgente, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor. 

Sursa : hotnews.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri