miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Nicușor Dan anunță demersuri pentru recuperarea spațiului unde ar trebui să funcționeze Teatrul Excelsior

Stiri de citit

 Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că va face toate demersurile legale necesare pentru a recupera întregul spațiul în care ar trebui să funcționeze în prezent Teatrul Excelsior, dar şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinţă a acestui perimetru, de la momentul construirii noului imobil din strada Academiei. 

El a scris, miercuri, pe Facebook, că parterul clădirii este închiriat ilegal unei societăţi comerciale din 2009, privând teatrul de un spaţiu important şi de posibilitatea creării unei a doua intrări necesare în cazul unei evacuări de urgenţă a spectatorilor. Nicuşor Dan a afirmat că, în prezent, la parterul imobilului funcţionează un bistrou cu patiserie, scrie Agerpres.

 „Neregulile descoperite la Excelsior au fost scoase la lumină de Corpul de Control al Primarului General, ca urmare a verificărilor efectuate în perioada februarie-aprilie 2022. Acestea vizează fapte din perioada construirii imobilului şi recepţionării acestuia„, a precizat edilul general al Capitalei. 

El a punctat că imobilul Teatrului Excelsior a fost construit printr-un parteneriat public-privat între Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi societatea S.C. A.B Investiţii şi Construcţii S.R.L (S.C. A.B.I.C).

 Nicuşor Dan a precizat că, potrivit contractului de asociere din 2000, Primăria Capitalei punea la dispoziţia constructorului terenul de 1.050 de metri pătraţi, iar societatea asigura finanţarea operaţiunilor legate de realizarea noii construcţii. 

El a spus că, la finalul lucrărilor, Municipalitatea, prin Teatrul Excelsior, urma să intre în posesia unui procent de 20% din imobil (o parte din subsol, parter, etajele 1 şi 2), în timp ce A.B.I.C urma să folosească cu titlu gratuit 80% din construcţie pe o perioadă de 50 de ani (restul etajelor).

 „În fapt, Comisia de recepţie constituită din angajaţi ai Primăriei a preluat în august 2009 spaţiul de la parter, având funcţiuni specifice unui spaţiu comercial/restaurant, deşi acestea nu corespundeau necesităţilor Teatrului Excelsior şi nu ar fi trebuit niciodată prevăzute în autorizaţia de construire. Mai mult, o lună mai târziu, în septembrie 2009, în baza unui proces-verbal ilegal, încheiat fără aprobarea CGMB, Teatrul Excelsior a făcut un schimb profund dezavantajos, cedând spaţiul de la parter, cu excepţia accesului în imobil, şi primind în loc o suprafaţă mai mică, la un etaj superior. Aceasta este situaţia şi în ziua de azi„, a adăugat Nicuşor Dan. 

Sursa : adevarul.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri