joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
ploaie de intensitate mică
7.9 ° C
8.9 °
7.7 °
97 %
2.2kmh
75 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °
lun
10 °

Primăria care vrea să achiziționeze parcări închise pentru biciclete

Primăria Sectorului 3 a anunțat pe SICAP o licitație pentru parcări închise de biciclete. Valoarea totală este de 966.600 de lei.

Potrivit documentului, instituția vrea să achiziționeze parcări cu structură închisă și securizată de tip: 17 mp / 16 P, 25 mp / 32 P şi 55 mp / 64 P. De asemenea, se precizează că acordul cadru ar putea avea valori cuprinse între 689.100 – 966.600 lei fără TVA.

Criteriul de atribuire este reprezentat de prețul cel mai scăzut, iar licitația se va desfășura prin procedură simplificată. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 24 octombrie 2022, ora 15:00.

Săptămâna trecută, primăria Capitalei a anunțat o licitaţie pentru elaborarea documentaţiei aferente unui master plan pentru pistele de biciclete. 

Conform anunţului de pe SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de 838.700 lei. Durata totala a serviciilor este de 12 luni, incluzând două etape.

„În prezent circulaţia bicicliştilor se desfăşoară pe partea carosabilă şi pe trotuar, participanţii la trafic neavând asigurate condiţii optime de siguranţă şi confort. Zonele de intersecţii nu sunt marcate cu marcaj orizontal şi vertical pentru biciclişti, nu există semnalizare de atenţionare şi reglementare a circulaţiei bicicliştilor”, se explică în anunţ, relatează Agerpres.

Prin realizarea acestui master plan, Municipiul Bucureşti intenţionează să stabilească direcţiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban, ciclismului şi cicloturismului.

„Scopul acestui master plan este de a identifica trasee pentru realizarea unei reţele extinse de piste de biciclete, pentru a încuraja utilizarea bicicletei concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, se menţionează în anunţ.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 35%, iar experienţa în realizarea şi elaborarea de politici publice/strategii 65%.

De asemenea, și această licitație se desfășoară prin procedură simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 noiembrie. 

Sursa : adevarul.ro

Cele mai noi stiri