miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

PMB reia amenajarea Clădirii Lapidarium Văcăreşti, anunță Nicușor Dan

Stiri de citit

Primariul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat duminică pe Facebook că proiectul construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, va fi reluat și dus la bun sfârșit. Această lucrare a fost demarată în 2012, dar nu a fost finalizată, a mai spus edilul. 

În acest sens, prin Centrul de Cultură «Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului», am lansat procedura pentru achiziţia lucrărilor necesare finalizării acestui proiect.

Clădirea Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale, care vor adăposti elemente litice, fresce, machete, relevee şi alte piese documentare și de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane etc”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

În cadrul aceluiaşi proiect, edilul a mai anunțat că urmează a fi amenajat şi un Depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, a declarat primarul. 

În prezent, proiectul este realizat în proporţie de 75 % şi are un termen de execuţie de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia, aprobat prin PUZ în anul 2011, şi urmăreşte ca prin diversificarea ofertei culturale să răspundă cerinţelor unui public tot mai numeros.

Sursa : adevarul.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri