miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Studenţii din România, loviţi şi ei de inflaţie! Preşedintele OT PMP: solicităm creşterea valorii burselor pentru că studenţii nu îşi mai permit să trăiască.

Stiri de citit

La debutul anului universitar, PMP atrage atenţia asupra faptului că şi studenţii din România sunt grav afectaţi de inflaţie. Veniturile, şi aşa minimale, ale tinerilor care urmează cursurile unei facultăţi pentru a-şi face un drum în viaţă sunt grav afectate de inflaţie.

Din cauza creşterii preţurilor, studenţilor le rămân, în fiecare lună, doar câteva sute de lei pentru a-şi asigura un trai decent, după plata cazării. O analiză a ANOSR arată că dintr-o bursă studenţească de 700 lei pe lună, după achitarea unei chirii dintre cele mai reduse, un tânăr trebuie să trăiască cu 18 lei pe zi. Dacă sunt tineri care primesc bursa socială, realitatea este şi mai tristă în condiţiile în care cuantumul acesteia nu trece de 600 lei.

„Eu invit pe cei care astăzi sunt la putere să încerce să mănânce într-o zi cu 18 lei. Nu trei mese cât este necesar, ci doar una singură. Sunt ferm convins că nu vor supravieţui nici măcar o săptămână. În condiţiile în care preţurile la cazări s-au dublat, preţurile la alimente s-au majorat excesiv din cauza inflaţiei, cerem majorarea burselor cel puţin cu 15%, atât cât este raportată inflaţia astăzi. Ca argument suplimentar este şi Legea Educaţiei Naţionale care prevede faptul că valoarea minimă a bursei studenţeşti trebuie să acopere măcar cheltuielile cu masa şi cazarea, ceea ce, la acest moment, nu este real”, a solicitat Marius Lucian Lupu, preşedintele OT PMP.

Sursa : Facebook / Partidul Mișcarea Populară

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri