joi, decembrie 1, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
1.2 ° C
2.2 °
1 °
94 %
7.7kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
6 °
Dum
5 °
lun
5 °

Snagov : o femeie a depus plângere împotriva soțului

Stiri de citit

” Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitor la 2 plângeri, care ar fi fost depuse de o persoană de sex feminin împotriva soțului, implicată și într-un conflict, din data de 23 septembrie a.c., în Snagov, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 23.12.2021, la sediu Poliției Stațiunii Snagov a fost înregistrată plângerea prealabilă a femeii respective, formulată prin avocat ales, depusă anterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea și înaintată la Poliția Stațiunii Snagov, prin care persoana vătămată a sesizat aspecte privind comiterea infracțiunii de furt de către soțul ei.

Cauza a fost declinată, prin unitatea de parchet competentă, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, pentru efectuarea de cercetări.

La data de 21 februarie a.c., femeia a depus la sediul Poliției Stațiunii Snagov o plângere penală prealabilă, prin care îl reclama pe soțul său, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

În cadrul activităților specifice efectuate, polițiștii i-au aplicat persoanei vătămate formularul de evaluare a riscului, însă, în cauză, nu a rezultat existența riscului iminent, context în care, nu au fost întrunite condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, conform legislației în vigoare.

Persoanei vătămate i-a fost înmânat formularul de cerere privind emiterea ordinului de protecție, pentru a-l depune la instanța de judecată, în cazul în care va considera că este necesar și oportun.

Facem precizarea că în această cauză, persoana vătămată a fost citată procedural de 3 ori, la primele 2 citații aceasta comunicând prin avocat că, din diferite motive, nu se poate prezenta, iar în cazul celei de-a treia citație, persoana vătămată a trimis o cerere de retragere a plângerii prealabile formulat anterior împotriva soțului său.

În consecință, dosarul penal a fost înaintat unității de parchet competente, cu propuneri procedurale. ” , a transmis IPJ Ilfov .

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri