joi, decembrie 1, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
1.2 ° C
2.2 °
1 °
94 %
7.7kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
6 °
Dum
5 °
lun
5 °

????????̆ ????????? ?? ???????̦??, ????????? ???????, ?????????? ?̦? ????????? ??????? ?? ?????????? ????????????? ??????????? ?? ??????? ?????̦???? ?????

Stiri de citit

” Riscul de a dezvolta polipi colonici crește în cazul persoanelor de peste 50 de ani, supraponderale, fumătoare sau care prezintă un istoric familial sau personal de polipi colonici sau cancer de colon.

Consiliul Județean Ilfov și Spitalul Universitar de Urgență Militar ,,Carol Davila” și Asociația ,,Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România” (COPAC) cooperează în vederea implementării unui program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale la nivelul județului Ilfov.

Pentru a se înscrie în program, ilfovenii eligibili vor proceda astfel:

? se vor adresa medicului de familie;

? în baza solicitării, medicul de familie se va înscrie în platformă, urmând să primească kituri și frigidere pentru probe;

? instrucțiunile privind prelevarea probelor vor fi explicate pacientului de către medicul de familie;

?după ce proba este în posesia medicului de familie, acesta urmează procedura pentru efectuarea screeningului colorectal.

Inițiativa se adresează cu precădere persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, dar pot participa toți locuitorii județului care au domiciliul în mediul rural sau urban, cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, cu scopul de a accesa în mod gratuit servicii publice de sănătate specifice. ” , a transmis Consiliul Județean Ilfov.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri