miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

La ce vârstă te vei putea pensiona. Ministrul Muncii spune că nu va crește vârsta

Stiri de citit

Ministrul muncii Marius Budăi dă asigurări românilor că nu va crește vârsta de pensionare, precizând totodată că la începutul lunii septembrie vor apărea primele date despre noua lege a pensiilor.

Marius Budăi a dat asigurări românilor că momentan nu se pune problema majorării vârstei de pensionare, ci că esențială este acum creșterea speranței de viață.

Ministrul muncii i-a asigurat pe români că este exclusă pentru moment din discuții majorarea vârstei de pensionare.

„Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni.

La acest moment convingerea mea este că nu se impune o asemenea măsură și eu nu o voi susține”, a precizat ministrul.

El a mai vorbit despre faptul că România are la momentul actual bani pentru plata pensiilor, precizând că la rectificarea bugetară, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a primit bani suplimentari.

Budăi zice de un an că vrea renegocierea PNRR

Ministrul muncii a vorbit și despre faptul că noi discuții cu Comisia Europeană urmează să aibă loc, subiectul principal fiind renegocierea reformei pensiilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În acest sens ministrul a explicat că speră ca în termen de două sau trei săptămâni să aibă un plan premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR. El a spus că împreună cu Comisia Europeană trebuie să lucreze la un plan concret pentru a dărâma acel prag antiromânesc și un prag al sărăciei pus în mod iresponsabil în PNRR și asumat de România, mai ales până în 2070.

„Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat ministrul Budăi, potrivit româniatv.net.

Sursa : evz.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri