miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Se schimbă condițiile pentru obținerea permisului auto. Care sunt marile modificări adoptate

Stiri de citit

Guvernul anunță schimbări majore în ceea ce privește obținerea permisului de conducere. Una dintre ele se referă la faptul că instructorul auto va putea participa la examenul practic. Cele două probe, teoretică și practică, vor putea fi date oriunde în țară, indiferent de adresa de domiciliu.

Vin vești bune pentru viitori șoferi. Legislativul a anunțat modificări importante în ceea ce privește examenul pentru obținerea permisului auto. Astfel, conform propunerilor legislative ajunse pe masa senatorilor, viitorii șoferi vor putea susține examenul teoretic înainte de a efectua orele de condus cu instructorul.

De asemenea, o altă modificare face referire la faptul că instructorul va fi în autovehicul când elevul susține examenul practic. În plus, viitorii șoferi vor putea susține cele două examene pentru permis oriunde în țară indiferent de adresa de domiciliu. Această modificare ar duce la scurtarea perioadei de așteptare mai ales dacă elevii se vor îndrepta către județele mai libere.

Rolul instructorului în proba traseului

Totuși rolul pe care îl va avea instructorul atunci când își însoțește elevul la proba practică nu a fost stabilit. Aceste aspecte vor fi puse la punct dacă legea va fi adoptată. Conform propunerilor legislative, instructorul va lua fizic locul polițistului, va sta în dreapta, iar examinatorul va sta pe bancheta din spate. Motivele schimbării țin, în principal, de confortul psihologic al celui care susține examenul pentru obținerea permisului.

Inițiatorii spun despre posibilitatea de a susține proba practică în orice județ că este o măsură necesară din cauza timpilor de așteptare foarte mari din unele județe. În plus, proba teoretică va putea fi susținută chiar dacă nu au fost făcute orele de condus.

Ar putea fi o măsură menită să scurteze perioada dintre momentul în care sunt finalizate orele de condus și până când este susținut efectiv traseul. În schimb, aceste propuneri nu rezolvă alte probleme cu care se confruntă în prezent Direcția Regim Permise legate de lipsa de personal sau slaba pregătire a viitorilor șoferi.

Orele suplimentare, norocul instructorilor auto

Tot mai multe persoana susțin că slaba pregătire a cursanților este datorată și de lipsa de implicare a unor instructori auto care pot încasa bani fără să facă nimic benefic pentru viitorul șofer. Mai exact, candidatul care a picat proba practică este obligat, prin lege, să mai plătească 250 de lei, pentru obținerea unei adeverințe care să ateste faptul că au fost efectuate ore de condus suplimentare necesare pentru a remedia greșelile candidatului, notează Vremea nouă.

Sursa : evz.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri