marți, noiembrie 29, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.2 ° C
5 °
2.7 °
86 %
3.1kmh
100 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
3 °
vin
4 °
sâm
7 °

Primăria Capitalei a început recuperarea unor terenuri înstrăinate ilegal

Stiri de citit

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că municipalitatea a început demersurile pentru recuperarea unor terenuri înstrăinate ilegal, conform Agerpres.

Edilul a menționat, într-o postare publicată pe contul de Facebook, că a cerut instanței anularea dispoziției de restituire elaborate în anul 2003 pentru un teren situat pe Șoseaua Petricani de 66.345,22 de metri pătrați. 

Conform primarului, „după vânzări repetate, o cotă de 45% din teren a ajuns în anul 2004 la Saadati-Sohi Manochehr. Ulterior, întreaga suprafață a fost cumpărată de Galleria Shopping Center S.R.L, al cărei administrator este chiar omul de afaceri”. 

„După verificarea tuturor actelor, reiese că terenul restituit în anul 2003 a fost “mutat” în hârtii de pe un mal al lacului Plumbuita pe celălalt mal prin indicarea greșită a vechiului amplasament. Expertiza tehnică care a stat la baza deciziei de restituire reținea și faptul că terenul măsurat este “liber de construcții”, ignorând intenționat construcția drumului asfaltat cu o lățime de 7 metri. Pe acest drum, care are o lungime de 2 kilometri, se realizează unicul acces posibil la terenul rămas în patrimoniul Municipiului București, aflat în domeniu public și în administrarea ALPAB”, a afirmat Nicușor Dan. 

Într-un alt dosar, edilul a cerut Tribunalului București stabilirea nulității absolute a contractelor de vânzare-cumpărare și revenirea în proprietatea municipalității a terenului care are o suprafață de 7.259 de metri pătraţi de pe Şoseaua Nordului nr. 7A. 

Și povestea acestui teren este veche și încâlcită. Ea a început în anul 1999 odată cu emiterea certificatului de atestare a dreptului de proprietate de către Ministerul Tineretului și Sportului în favoarea Biroului de Turism pentru Tineret (BTT, denumit anterior Biroul de Turism și Tranzacții S.A). Curtea de Apel a constatat însă în 2015 nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate. Însă, până la această decizie terenul fusese deja vândut de BTT unei firme care la rândul său l-a vândut societății Salberg Dezvoltare S.R.L.  

Terenul este declarat de utilitate publică, iar potrivit legislației în vigoare nu îi poate fi schimbată destinația și nu se pot construi clădiri care să schimbe destinația spațiului în discuție”, se mai arată în postarea publicată pe Facebook. 

Mai mult decât atât, primarul a afirmat că o altă speță s-a încheiat cu anularea titlului de proprietate asupra unor terenuri din Sectorul 2 a cărora suprafață însumează două hectare. 

10 terenuri din această parcelă au fost date în administrarea Consiliului Local Sector 2, iar alte 8 terenuri au rămas în proprietatea Municipiului București ca urmare a deciziei Judecătoriei Sectorului 2 de anulare a titlului de proprietate”, conform primarului general. 

Sursa : adevarul.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri