joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
8 ° C
9.4 °
7.1 °
96 %
2.2kmh
75 %
joi
13 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
18 °
lun
11 °

Drum Radial 1 București: Proiectanți din Turcia, Cluj și Ilfov se bat pentru elaborarea studiului de fezabilitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a primit trei oferte la licitația pentru studiul de fezabilitate aferent DR1 Vest Expres (9 km), primul drum radial din cele 10 prevăzute în proiectul Orbital București. Ofertele provin de la proiectanți din România și Turcia.

Cele trei oferte provin de la:
1. Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. (Ankara, Turcia)
2. Asocierea EXPLAN SRL (Leader) – SC GEOLOGIC SITE SRL – D P CONSULT
3. Asocierea GRAFIC TENDS (Leader) – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING

Acestea urmează să fie evaluate până pe 11 noiembrie 2022, potrivit calendarului actual din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 14,59 de milioane de lei și 17,24 de milioane de lei.

Contractul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Ilfov Hubert Thuma, DR1 – Vest Expres va avea o lungime de aproape nouă kilometri și va face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara.

„Practic, prin acest drum, conectăm direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală. Drumul va fi de mare ajutor și pentru cei care circulă spre și dinspre Clinceni, Dragomirești Vale și Bragadiru”, explica la începutul săptămânii șeful CJ Ilfov.

Acesta mai spunea că noul drum va fi similar cu o autostradă. „Lățime de 21 de metri, 10 metri pe sens, patru benzi de circulație, două zone de acostament și patru zone de siguranță cu parapeți”, detalia șeful CJ Ilfov.

Drumul Radial 1 – Vest Expres este primul din cele 10 drumuri radiale care vor uni Capitala și 30 de localități din Ilfov de actuala centură și de viitoarea Autostradă de Centură a Capitalei (A0). În total, cele zece drumuri radiale înseamnă aproape 100 de kilometri de drum nou.

Sursa : economica.net

Cele mai noi stiri