joi, octombrie 6, 2022
Județul Ilfov
cer senin
20.8 ° C
21.1 °
19.9 °
42 %
5.7kmh
0 %
joi
21 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
20 °

Aleșii au mers nu doar în vizite oficiale aproape de România în 2022, ci și în destinații exotice

Stiri de citit

Aleșii au mers nu doar în vizite oficiale aproape de România în 2022, ci și în destinații exotice, la câteva mii de kilometri, în țări din America Centrală, Africa și Asia.

Deputații și senatorii au continuat să meargă frecvent în vizite de lucru externe, fie pe teme exacte, aferente comisiilor de specialitate, fie pentru a înnoda relații de amiciție cu omologi din state occidentale, dar și în locuri exotice, în state precum Guatemala, Rwanda sau Indonezia. De altfel, potrivit unui răspuns al Senatului pentru „Adevărul”, forul superior are alocați pentru 2022 nu mai puțin de 3,13 milioane de lei, în timp ce Camera Deputaților are 6,5 milioane lei.

Majoritatea deplasărilor au fost în țări europene, în care au loc întâlniri ale structurilor din care face parte și România. De exemplu, mulți parlamentari au mers la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în Franța, la Strasbourg, unde și România are reprezentanți. Dese au fost vizitele și în Belgia, unde de obicei sunt lucrările Parlamentului European, sau în Republica Moldova, o țară cu care România are o relație apropiată.

17 zile în Rwanda

Însă nu au lipsit nici destinațiile ieșite din comun, în locuri exotice. O destinație la mare distanță și cu numeroase zile a efectuat Sabin Sărmaș (PNL), președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților, în Rwanda. Nu mai puțin de 17 zile a stat Sărmaș în această țară în luna iunie, pentru a participa la Conferința Mondială pentru Dezvoltare în Domeniul Comunicaților. Suma plătită de Camera Deputaților – 33.946 de lei. Liberalul a avut în primele șapte luni ale anului șapte deplasări, pe lângă Rwanda fiind prezent timp de cinci zile și jumătate în Japonia, la cea de a treia reuniune de pregătire a „Organizației Regionale pentru Telecomunicații”. Suma decontată pentru evenimentul din Japonia: 42.644 de lei.

În Rwanda, dar doar pentru șapte zile, a mers și Radu Miruță (USR), la Conferința Mondială pentru Dezvoltare în Domeniul Telecomunicațiilor. Suma decontată: 16.816 lei. Trioul vizitatorilor Rwandei din demnitatea de deputat a fost completat de Florin Alexe (PNL), recent ales vicepreședinte al Camerei. Cinci zile și jumătate a stat Alexe la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, pentru care statul a plătit 13.804 lei.

După Panama, Guatemala

Alți politicieni par să aibă o predispoziție să aleagă țări din America Centrală. După ce anul trecut a mers pentru cinci zile şi jumătate în Panama, loc unde a participat la Forumul Parlamentar de Intelligence şi Securitate, deputatul neafiliat Andi Grosaru (fost membru al Grupului minorităților) a efectuat, în luna martie, o vizită de lucru în Guatemala. Scopul celor cinci zile și jumătate a fost participarea la Forumul Parlamentar de Intelligence și Securitate. Totalul costurilor: 22.846 de lei.

O destinație exotică, la mare distanță de București, a fost vizita grupurilor de prietenie cu Indonezia. Cinci zile și jumătate au fost Ștefan Mușoiu și Iuliana Scântei în țara asiatică. Ștefan Mușoiu a decontat 21.303 lei, în timp ce Iuliana Scântei 21.374 de lei.

Campionul la număr de deplasări este Nicu Fălcoi (USR), care a bifat opt plecări, șapte fiind în țări europene și una în Statele Unite ale Americii.

Topul decontărilor

Cele mai mari sume decontate, dintr-o singură deplasare, sunt la Camera Deputaților. Lider al topului este Csoma Botond, șef de grup al UDMR. Pentru cele zece zile și jumătate în Statele Unite, pentru o „vizită oficială a unei delegații parlamentare”, a decontat 51.109 lei. A doua sumă ca decont, pentru nouă zile și jumătate în Statele Unite, a avut-o Pavel Popescu, cu 50.644 de lei.

Borna de 50.000 de lei, mai precis 50.298 de lei, au reușit să o depășească Gabriela Horga (PNL), Alexandru Muraru (PNL), Robert Sighiartău (PNL), pentru vizita parlamentară de zece zile și jumătate în Statele Unite. Și de la social-democrați, Laura Vicol a avut nouă zile și jumătate în SUA, cu un decont de 48.708 lei. La Senat, topul celor mai scumpe deplasări este mai slab ca sume. Primele două locuri sunt ocupate de Daniel Zamfir (PSD) și Marcel Vela (PNL), pentru care Senatul a cheltuit, în cele șase zile și jumătate cât au stat în SUA, câte 37.470 de lei. Podiumul e completat de Kovacs Irina (UDMR), cu opt zile și jumătate în SUA și un decont de 36.058 de lei.

Sursa : adevarul.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri