joi, octombrie 6, 2022
Județul Ilfov
cer senin
20.8 ° C
21.1 °
19.9 °
42 %
5.7kmh
0 %
joi
21 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
20 °

𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮̆ 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲, 𝗱𝗲𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗰𝗼𝗰𝗲, 𝗱𝗶𝗮𝗴𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶𝗰 𝘀̦𝗶 𝘁𝗿𝗮𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗽𝗿𝗲𝗰𝗼𝗰𝗲 𝗮𝗹 𝗹𝗲𝘇𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗲𝗰𝗮𝗻𝗰𝗲𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃

Stiri de citit

” Persoanele cu boală inflamatorie intestinală precum boala Crohn sau colită ulceroasă prezintă un risc ridicat de a dezvolta cancer colorectal.

Consiliul Județean Ilfov și Spitalul Universitar de Urgență Militar ,,Carol Davila” și Asociația ,,Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România” (COPAC) cooperează în vederea implementării unui program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale la nivelul județului Ilfov.

Pentru a se înscrie în program, ilfovenii eligibili vor proceda astfel:

se vor adresa medicului de familie;

în baza solicitării, medicul de familie se va înscrie în platformă, urmând să primească kituri și frigidere pentru probe;

instrucțiunile privind prelevarea probelor vor fi explicate pacientului de către medicul de familie;

după ce proba este în posesia medicului de familie, acesta urmează procedura pentru efectuarea screeningului colorectal.

Inițiativa se adresează cu precădere persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, dar pot participa toți locuitorii județului care au domiciliul în mediul rural sau urban, cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, cu scopul de a accesa în mod gratuit servicii publice de sănătate specifice. ” , a transmis Consiliul Județean Ilfov .

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri