miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Ludovic Orban, revoltat că Guvernul vrea să crească salariile bugetarilor: ‘Este o sfidare la adresa celorlalți angajați’

Stiri de citit

Noua ordonanță de urgență care crește salariile bugetarilor este o sfidare la adresa celorlalți angajați din România, susține fostul premier Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei.

„La fel de inoportună ca și prima variantă. Aici, vreau să menționez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creștere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajați din sectorul public. Legea este atacată la CCR și din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunțe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanței și acum vine cu altă formă a Ordonanței este foarte greu de înțeles. Există o lege care a fost votată, care și aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajați din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar și persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creșterea salariilor angajaților”, a declarat, la RFI, Ludovic Orban.

Acesta a precizat că „sunt anumite instituții unde într-adevăr era necesară creșterea salariilor, în Educație, mai ales și mai sunt câteva instituții, dar să mărești acum salariile la nivelul salariilor la care trebuia să se ajungă conform Ordonanței date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalți oameni”.

Toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a legii salarizării vor primi un sfert din diferenţa dintre suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată. Ministerul Muncii a publicat o nouă variantă a unei OUG în acest sens, după ce proiectul inițial prevedea creșteri salariale de până la 50% pentru bugetari, unele categorii urmând să beneficieze de sporuri, iar altele nu.

Sursa : stiripesurse.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri