miercuri, noiembrie 30, 2022
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
3.1 ° C
4.4 °
2.8 °
89 %
8.2kmh
100 %
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
6 °

Românii amendaţi pentru necompletarea formularului digital la intrarea în ţară pot recupera banii 

Stiri de citit

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetăţeni, care reprezentă amenzi contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF). 

MDLPA anunţă că cetăţenii sancţionaţi contravenţional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, pentru restituirea sumelor achitate, în termen de 90 de zile începând de miercuri, 17 august. 

Pentru ca cererile să fie procesate rapid, acestea trebuie însoţite de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată. 

Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. 

Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. 

Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora. 

În cazul cetăţenilor care au primit amendă contravenţională pentru necompletarea formularului PLF, dar care nu au achitat amenzile, acestea se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare fără a fi nevoie de depunerea cererii completate. 

Procedura restituirii acestor amenzi a fost publicată, pe pagina Ministerului Dezvoltării, în transparenţă decizională, din 4 august, şi au fost consultate structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale. 

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri