vineri, august 12, 2022
Județul Ilfov
cer senin
29.3 ° C
32.7 °
28.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
34 °
lun
31 °
mar
35 °

România atrage din nou atenţia presei internaţionale şi este inclusă pe o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din Europa

Stiri de citit

Jurnaliştii de la CNN fac o analogie cu Grand Tourul din trecut, care era o călătorie pentru bărbaţii cu un anumit statut, între secolele XVII şi XIX, pentru a le arăta ce are Europa mai bun de oferit după ce aceştia au împlinit 21 de ani. 

Chiar dacă mărirea preţurilor marchează şi ambiţiile călătorilor prezentului – e nevoie de un anumit confort financiar pentru a călători zilele acestea – după o pauză de doi ani, oamenii sunt dornici să descopere noi destinaţii. 

Pe lista jurnaliştilor de la CNN se află 17 locuri – unele ultracunoscute, altele pe cale să fie descoperite. Pe această listă se află şi  Munţii Apuseni: „Parte din vestul munţilor Carpaţi din Transilvania, zona Apuseni este ideală pentru o pauză de vară, cu temperaturi scăzute şi cărări neaglomerate prin pământuri antice şi stânci din calcar. Lupi şi urşi bruni împânzesc aceste dealuri, deşi e nevoie de răbdare şi de un ochi vigilent pentru a-i observa. Cei pasionaţi de căţărări pot încerca mai multe trasee amenajate care se întind de-a lungul malului râului din satul Vadu Crişului”. 

Sursa:businessmagazin.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri