sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
17.5 ° C
21.6 °
17 °
85 %
2.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
35 °

 42 de persoane au murit în India după ce au băut alcool de contrabandă vândut de un traficant local. 97 de oameni, internați la spital

Stiri de citit

Cel puţin 42 de persoane au murit în vestul Indiei şi alte aproape 100 au fost spitalizate de luni, victime ale unui alcool de contrabandă, a anunţat joi poliţia, potrivit AFP.

Responsabili de rang înalt din cadrul poliţiei din districtele Botad şi Ahmedabad din statul Gujarat au declarat că cel puţin 42 de persoane au murit după ce au consumat alcool de contrabandă.

„Treizeci şi unu de persoane au murit după ce au consumat alcool de contrabandă la Botad. Alte aproximativ 50 de persoane au fost internate în spitale din districtul vecin Bhavnagar”, a declarat pentru AFP inspectorul general al poliţiei din districtul Bhavnagar, Ashok Yadav.

Şi districtul Ahmedabad a înregistrat 11 decese, potrivit inspectorului general al acestui district, V. Chandrasekar, conform Agerpres.

Gujarat, de unde este originar premierul Narendra Modi, este un stat în care consumul şi vânzarea de alcool sunt interzise prin lege.

Potrivit lui Yadav, oamenii din circa şase sate au consumat acest alcool furnizat duminică de un traficant local.

„Ancheta a arătat că victimele au consumat metanol industrial, care le-a provocat moartea”, a declarat ministrul de interne al statului, Harsh Sanghavi, într-un comunicat.

Sanghavi a precizat că 97 de persoane au fost internate pentru tratament, dintre care două sunt în stare critică.

Poliţia statului a luat măsuri drastice împotriva distileriilor ilegale de alcool din Gujarat şi a arestat mai multe persoane, a declarat miercuri şeful poliţiei din acest stat, Ashish Bhatia.

În fața sediului Partidului Bharatiya Janata (Partidul Poporului Indian), în Delhi, al premierului Modi proteste au izbucnit după tragedie.

Sute de oameni mor în fiecare an în India, victime ale alcoolului produs în distilerii clandestine.

Potrivit International Spirits and Wine Association of India, din cele cinci miliarde de litri de alcool consumate anual în această ţară, circa 40% sunt produse clandestin.

Alcoolul este adesea îmbogăţit cu metanol pentru a-l face mai tare. Dacă este ingerat, metanolul poate provoca orbire, leziuni hepatice şi moarte.

Anul trecut, 98 de persoane au murit în statul Punjab (nord) după ce au consumat alcool de contrabandă.

Iar în 2019, circa 150 de persoane au murit intoxicaţi cu alcool în statul Assam din nord-estul ţării, majoritatea lucrând pe plantaţiile de ceai.

Sursa- digi24.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri