sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
17.5 ° C
21.6 °
17 °
85 %
2.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
35 °

Poluarea poate crește riscul de demență (studiu)

Stiri de citit

Poluarea aerului ar putea crește riscul de demență, consideră experții britanici, scrie The Guardian.

Comisia constituită pentru a stabili efectele poluanților din atmosferă asupra sănătății a analizat concluziile a aproape 70 de studii privind expunerea la emisii și modul în care ne afectează cerebral în timp și au întocmit un raport de 291 de pagini pe care l-au făcut public de curând.

Potrivit raportului, poluarea aerului poate crește riscul de „declin cognitiv” accelerat și de „dezvoltare a demenței” la persoanele în vârstă.

Experții cred că acest lucru este o cauză a impactului poluanților care pătrund în sistemul circulator și afectează fluxul de sânge către creier.

„Dovezile epidemiologice analizate arată asocieri puternice între expunerea cronică la poluarea aerului și reducerea capacității cognitive și afectarea abilităților vizuale și spațiale, precum și declinul cognitiv și riscul crescut de demență. Studiile de neuroimagistică identificate raportează în mod constant asocieri între expunerea la poluarea aerului și atrofia substanței albe cerebrale, se arată în studiu.

Experții britanici au făcut recomandări pentru cercetări suplimentare pentru a se aduna mai multe dovezi științifice.

Aproximativ 850.000 de oameni din Marea Britanie suferă de demență, potrivit NHS.

Până acum, experții au demonstrat că expunerea la poluarea aerului crește riscul bolilor cardiace. Aerul poluat poate deteriora vasele de sânge făcându-le mai înguste și mai dure – crescând probabilitatea apariției cheagurilor, a ritmului cardiac anormal și a atacurilor de cord, potrivit British Heart Foundation.

Sursa- digi24.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri