sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

TRANSPORTUL RUTIER DE MARFA ȘI PERSOANE ȘI CONSUMUL DE ALCOOL ORI SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR RUTIERI DIN ILFOV

Stiri de citit

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au intensificat în ultima perioadă activitățile desfășurate în teren.

Aceste activități au vizat prevenirea comiterii faptelor de natură contravențională ori penală la regimul circulației rutiere precum și depistarea participanților la trafic, care nu respectă legislația rutieră în vigoare.

Astăzi, 22 iulie a.c., polițiști Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu reprezentanți  din cadrul RAR și  ISCTR, au fost prezenți în teren, unde au verificat legalitatea transportului rutier de marfă și persoane, precum și respectarea timpilor de condus și repaus.

Așadar, au fost verificate atât documentele conducătorilor auto cât și ale autovehiculului precum și documentele necesare efectuării transportului de persoane, dar și cele în baza căruia s-a efectuat tipul de transport.

De asemenea, polițiștii rutieri au verificat dacă este respectată capacitatea autovehiculului, numărul persoanelor care poate fi transportat legal precum și traseul stabilit.

În cadrul activităților conducătorii auto au fost testați cu aparatele alcooltest și drug test.

În 2 ore de activități, polițiștii au constatat mai multe nereguli, context în care au fost applicate 14 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de aproximativ 13000 lei, a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare, pentru a ne asigura că numărul accidentelor rutiere va fi în scădere.

Având în vedere că în perioada imediat următoare temperaturile vor fi ridicate, polițiștii rutieri din Ilfov vă recomandă :

Nu consumați, sub nicio formă, băuturi alcoolice ori substanțe psihoactive la volan;

Evitați pe cât posibil, deplasările în timpul prânzului, în special persoanele în vârstă;

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

Sub nicio  formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto pe caniculă;

Dacă întenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineața sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate;

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună; în cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea  instalației de aer condiționat;

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri