sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Sorin Cîmpeanu: „Îmi place să cred că România va înțelege că investiția în educație este necesară”

Stiri de citit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, 20 iulie, în cadrul unei dezbateri publice pe tema proiectului Legii Educației, că impactul bugetar al noii legi a învățământului este foarte mare și poate ajunge la 36 miliarde lei. El a mai adăugat că spera ca țara noastră va înțelege că investiția în educaițe este necesară.

Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că legile educației vor avea și sute de acte normative subsecvente. Ministrul Educației a fost prezent, miercuri, 20 iulie, la o dezbatere publică pe tema proiectului Legii Educației organizată de ONG-ul ”O Voce pentru Educație”.  Astfel, el a precizat ”Legile Educației vor fi urmate de sute de acte normative subsecvente. (…) Deși impactul bugetar este foarte mare, îmi place să cred că România va înțelege că investiția în educație este necesară”.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre investițiile în domeniul educației care vor urma. El a explicat cum vor arăta acestea: „Când spun că este foarte mare, înseamnă că, de la 41 miliarde lei cât este  investiția în educație în anul 2022 – și iau în considerare aici 33 miliarde lei de la Ministerul Educației, plus 11 miliarde lei din sume defalcate din TVA din bugetele autorităților locale, dar și din bugetele altor ministere și a altor instituții dedicate educației – impactul este de 36 miliarde lei.” În ceea ce privește învățământul preuniversitar, impactul legii este de peste 31 de miliarde de lei. Restul, reprezintă impactul  financiar pentru legea învățământului universitar.

Rezolvarea problemelor școlare cu ajutorul noului buget

Ministrul Educației a mai precizat că bugetul necesar punerii în practică a noii legi a învățământului rezolvă unele probleme. ”Acest impact cu care suntem cu toții de acord că este foarte mare, ne poate rezolva unele probleme și nu rezolvarea oricăror probleme. Printre problemele pe care le rezolvă este aceea a consilierii școlare împreună cu orientarea școlară. Acestea ne poate duce cu gândul și la competențe pentru literație”, a concluzionat omul politic.

Sorin Cîmpeanu ocupă postul de ministru al Educației în urma alegerilor parlamentare din 2020. El a fost desemnat pe acest post în Guvernul lui Florin Cîțu. Cîmpeanu a mai fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015. În plus, a ocupat postul de Prim-ministru interimar de pe 5 noiembrie 2015 până pe 17 noiembrie același an

Sursa- evz.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri