sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Ciucă: Start-Up Nation – peste 1.600 de solicitări până în prezent; în funcţie de cereri, putem suplimenta fondurile

Stiri de citit

Peste 1.600 de solicitări s-au înregistrat, până miercuri dimineaţă, în cadrul Programului Start-Up Nation lansat cu o zi în urmă, a informat premierul Nicolae Ciucă, care a precizat că, în funcţie de numărul final al cererilor depuse, se are în vedere suplimentarea fondurilor alocate.

El a amintit, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că pentru acest program destinat antreprenorilor români care doresc să înceapă şi să consolideze o afacere s-au alocat 520 de milioane de lei, fonduri care ar putea fi suplimentate.

„500 de milioane sunt pentru pilonul principal (care asigură continuitatea celorlalte două programe de acest tip care s-au desfăşurat). Cel de al doilea pilon este o iniţiativă a Guvernului asumată prin programul guvernamental, astfel încât pentru prima dată asigurăm fonduri pentru românii din diaspora. Au astfel la dispoziţie posibilitatea să se înscrie şi să poată fi eligibili”, a declarat Ciucă.

Premierul a menţionat că în anii trecuţi au existat şi până la 30.000 de solicitări.

„Ca atare, domnule ministru, suntem în măsură ca, împreună cu Ministerul de Finanţe, încă o dată, în funcţie de numărul de solicitări, să putem să alocăm suma în conformitate cu proiectul iniţial asumat la nivelul Guvernului de până la două miliarde de lei”, a afirmat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a adăugat că pentru românii din diaspora alocarea ar putea ajunge, după rectificarea bugetară, la 200 de milioane de lei.

Sursa- agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri