sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Rock the City 2022: Kiss – concert de vis la Bucureşti

Stiri de citit

Veteranii trupei americane rock Kiss au concertat, sâmbătă seară, la Bucureşti, în cadrul festivalului Rock the City 2022, oferind live un show muzical de glam metal, hard rock şi heavy metal de excepţie, în faţa a aproximativ 15.000 de fani ai genului de toate vârstele din întreaga ţară, dar şi din străinătate.

Show-ul Kiss a fost gustat din plin de publicul prezent, care a interacţionat cu frenezie la melodiile interpretate într-un stil inconfundabil vreme de aproape două ore de cei patru membri ai trupei – Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer şi Tommy Thayer.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Concertul a fost presărat şi cu momente scenice deosebite, în arsenalul spectacolului regăsindu-se focuri de artificii, lumini, efecte video şi acustice, dar şi o recuzită tehnologică de înalt nivel, toate pentru a completa un tablou în care au strălucit în binecunoscutele lor ”uniforme” marca Kiss membrii trupei, care au performat, cum altfel, vopsiţi în alb şi negru pe faţă.

Printre hiturile cântate de Kiss pe scena Rock the City 2022 s-au numărat: „Shout It Out Loud”, „Deuce”, „War Machine”, „Heaven’s on fire”, „I love it Loud”, „Cold gin”, „Lick it Up”, „Tears are falling”, „Psycho Circus”, „God Of Thunder”, „Black Diamond”, „Calling Dr. Love”.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


În timpul interpretării unora dintre melodii, pentru a creşte efectul dramatic al show-ului, membrii trupei au fost ridicaţi de la nivelul scenei pe platforme mobile la înălţime de unde au continuat să performeze, în timp ce scena era fie cuprinsă de noi focuri de artificii, fie de jocuri de lumini şi nori groşi de fum.

Momente de vârf ale concertului pot fi considerate toate, dar fanii prezenţi au vibrat şi au apreciat cu o notă în plus interpretările solo instrumentale la chitară sau tobe, prezentate în reprize bine dozate, după un scenariu bine pus la punct, de muzicienii de la Kiss.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Eric Singer, bateristul trupei, a adus emoţia publicului la cote şi mai înalte, interpretând un solo care în anumite momente a fost executat doar cu ajutorul picioarelor, în timp ce acesta se folosea de un prosop de scenă pentru a-şi şterge faţa.

Tot el s-a aflat în rol de solist vocal şi pianist, de data aceasta, când a interpretat piesa „Beth”, la un pian adus ad-hoc pe scenă.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


A urmat ieşirea la rampă a lui Paul Stanley. Acesta le-a spus fanilor prezenţi că reprezintă un public nebun, zgomotos şi uimitor, şi le-a transmis că aşteaptă să fie invitat să cânte şi mai aproape de ei, după ce le-a mărturisit încă o dată că a venit pentru prima oară în România şi în Bucureşti.

Invitaţia a venit imediat, iar ca răspuns muzicianul s-a transbordat cu ajutorul unei tiroliene pe o scenă mai mică, opusă scenei mari, special pregătită pentru acel moment. Din acel loc a interpretat, acompaniat de colegii săi, aflaţi pe scena principală, alte două melodii care au adus celebritatea trupei Kiss: „Love Gun” şi „I Was Made For Lovin’ You”.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Paul Stanley a revenit, apoi, pe scena principală pentru a primi alături de ceilalţi membri ai grupului aplauzele şi ovaţiile publicului.

Nu a fost finalul spectacolului, cum nu a fost nici ploaie la Bucureşti în seara concertului Kiss. A început însă să „ningă abundent” cu baloane uriaşe inscripţionate cu numele trupei şi cu confetti care s-au revărsat ca o mare peste public, în timp ce cvartetul Kiss a interpretat alte două piese care le-au consolidat faima de-a lungul anilor: „Do you love me ?” şi piesa de final „Rock and roll al Nite”.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Concertul s-a încheiat în uralele îndelungi ale spectatorilor, dar şi cu mulţumirile adresate acestora de magnificii muzicieni de la Kiss. Pe ecranul principal al scenei a fost postat şi un mesaj special pentru fani în care sigla trupei Kiss a fost colorată în culorile tricolore roşu, galben şi albastru: „Kiss loves you Bucharest”.

A fost primul concert live al trupei Kiss susţinut în România şi, aproape sigur, şi ultimul, având în vedere că grupul american de rock se află în turneul său de adio „End Of The Road World Tour”.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Înainte de Kiss, tot sâmbătă, pe scena festivalului „Rock the City 2022” s-a aflat şi trupa germană „Powerwolf”.

Aceştia au interpretat, la rândul lor, un rock de calitate în cheie power metal, ajutaţi pe scenă de o costumaţie de tip medieval şi pictaţi pe faţă. La intrarea în concert au salutat publicul cu binecunoscuta formulă „Good evening Bucharest!” şi i-au invitat pe aceştia să participe la un regal de heavy metal.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Din repertoriul „Powerwolf” cântat la Bucureşti nu au lipsit piese precum cea intitulată chiar în limba română „Armata Strigoi”, dar şi „Demons Are A Girl’s Best Friend”, „Army Of The Night”, „Beast of Gevaudan”, „Blood For Blood”, „Sanctified with Dynamite”, ”Werewolves of Armenia”, „We Drink Your blood”.

Publicul a reacţionat pe măsură la melodiile acestora, cântând în anumite momente alături de Powerwolf.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


În debutul festivalului Rock the City 2022, organizat de East European Production, D&D East Entertainment şi Marcel Avram, s-au mai aflat şi alte două trupe rock, turcii de la Saints ‘N’ Sinners şi Deep Waters, grup format în 2019 de chitaristul şi compozitorul Andrei Stratulat.

Sursa- agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri