sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Cinci plaje din Barcelona au fost închise din cauza rechinilor. Cel mai rapid exemplar din lume a fost văzut aproape de țărm

Stiri de citit

Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce în apropierea țărmului au fost văzuți trei rechini. Au fost ridicate imediat steagurile roșii, care interzic intrarea în apă, deși autoritățile spun că acești rechini nu sunt periculoși pentru oameni.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană. Cel mai rapid exemplar din lume a fost filmat la aproximativ 100 de metri de țărm.  

Diana Radu, româncă stabilită în Spania: „Chiar lângă Barcelona am văzut doi rechini, pe două plaje. Cred că situația este sub control, s-a evacuat plaja.”

Adrian Bîlbă, doctor în științe: „Rechinii încearcă să se adapteze, au trecut prin schimbări. Sunt în căutare de noi medii, le-am pescuit peștele, le-am luat coralii si coralii nu mai găzduiesc pești și ajungem în situația de a-i îndrepta noi spre alte zone de hrănire. Prezența noastră în oceane și mări nu-i mai sensibilizează, ei nu mai au teama de om, devin curioși, vor ajunge tot mai aproape de noi!”

Rechinul din specia mako poate atinge o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră și are dimensiuni impresionante, aproape 3 metri.

Sursa- digi24.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri