sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

80 de artefacte din Egipt, vechi de mii de ani, au fost descoperite pe aeroportul Otopeni în bagajele unor libanezi

Stiri de citit

Descoperire impresionantă pe aeroportul Otopeni. Polițiștii de frontieră au găsit în bagajele unor bărbați din Liban 80 de artefacte aduse din Egipt. Specialiștii le-au verificat și au ajuns la concluzia că unele dintre ele sunt vechi de mii de ani.

Potrivit Poliției de Frontieră, doi bărbați, cetăţeni libanezi, au încercat să introducă în ţară 80 obiectele. Ei veneau de la Cairo.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au început o anchetă pentru introducerea pe teritoriul statului român a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin şi care au fost exportate ilegal.

artefacte2
Artefacte din Egipt, vechi de mii de ani, au fost descoperite pe aeroportul Otopeni în bagajele unor libanezi. Foto: Poliția de Fontieră

Obiectele – monede, statui și bijuterii – au fost trimise specialiştilor din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României, iar recent aceştia au comunicat rezultatul preliminar al expertizei, conform căruia o mare parte din piesele expertizate sunt autentice şi au ca ţară de provenienţă Egipt, monedele datând din perioada romană, fiind emisiuni ale monetăriei din Alexandria. Din punct de vedere arheologic, specialiştii apreciază în urma analizei preliminare, faptul că lotul acoperă o perioadă foarte largă, de la Regatul Vechi la perioada romană şi necesită, în continuare, expertiz

Sursa- digi24.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri