sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Sute de femei au dat în judecată Uber după ce ar fi fost „agresate, răpite sau violate” de șoferii săi

Stiri de citit

Uber a fost dat în judecată în SUA de 550 de femei care spun că au fost agresate sexual de soferii de pe platforma online a companiei, scrie BBC. Printre acuzațiile aduse companiei se numără acțiuni de „răpire, agresiune sexuală, viol, lipsire ilegală de libertate, hărțuire și agresiune fizică” săvârșite de șoferii Uber.

„Agresiunea sexuală este o infracțiune oribilă și tratăm cu seriozitate fiecare caz în parte”, a declarat un purtător de cuvânt al Uber pentru BBC.

„Nu este nimic mai important decât siguranța și de aceea Uber a dezvoltat noi măsuri de siguranță, a pus în aplicare politici de susținere a victimelor și a devenit mai deschisă cu privire la incidentele serioase”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. „Nu putem să comentăm în legătură cu litigiul în curs de soluționare, dar vom continua să punem siguranța pe primul loc”.

Plângerea depusă de avocații firmei de avocatură Slater Slater Schulman afirmă că agresiunile au avut loc în „mai multe state” americane și că cel puțin alte 150 de potențiale cazuri sunt „investigate în mod activ”.

Compania Uber este acuzată că știa că șoferii săi agresau sexual și violau femeile care foloseau aplicația încă din 2014 și cu toate astea a prioritizat creșterea economică în detrimentul siguranței clienților.

Întreg modelul de afaceri Uber ar trebui să fie bazat pe transportul în siguranță a clienților acasă, dar siguranța nu a fost niciodată o prioritate pentru această firmă, a spus Adam Slater, asociat fondator al companiei de avocatură.

Sursa- digi24.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri