sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
19.6 ° C
22.8 °
18.9 °
73 %
1.5kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
32 °

Maia Sandu, întrevedere cu Laura Codruța Kövesi: Republica Moldova contează pe ajutorul EPPO în supravegherea utilizării banilor europeni

Stiri de citit

Președinta Republicii Moldova a primit-o la Chișinău pe Laura Codruța Kövesi, prilej cu care Maia Sandu a trasnsmis că va conta pe ajutorul Parchetului European (EPPO) în investigarea fraudelor comise de fugarii de justiția moldovenească în ultimii ani, dar și în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene.

„Combaterea corupției este angajamentul cu care am venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare. Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției. Astfel putem îmbunătăți relația cetățenilor cu statul și putem spori calitatea vieții oamenilor”, a transmis președina Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a salutat faptul că Procuratura Generală și șefa Parchetului European vor semna un acord de colaborare.

„Republica Moldova s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcționarea justiției și combaterea corupției rămân determinante în acest parcurs. Statul de drept, eficiența sectorului justiției și capacitatea instituțiilor de stat de a funcționa eficient, fără corupție, sunt hotărâtoare în calea noastră de euro-integrare. Eliminarea flagelului corupției este importantă și în contextul gestionării fondurilor de dezvoltare, pe care țara noastră le va accesa în drumul spre UE. Banii oferiți de donatori trebuie folosiți eficient și onest, în interesul cetățenilor și al modernizării țării, pentru îmbunătățirea proceselor și serviciilor oferite oamenilor”, a conchis șefa statului. 


Vizita șefei Parchetului European are loc la puțin timp după obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidată la UE, un pas esențial pentru parcursul european al acestei țări. Acesta a fost posibil după ce Comisia Europeană a confirmat progresele făcute de Chișinău în cadrul agendei de reforme, în special în ceea ce privește sistemul de justiție și lupta împotriva corupției. 

Prezența Laurei Codruța Kövesi în Republica Moldova poate fi interpretată și ca un semnal din partea Bruxelles-ului privind importanța acordată continuării procesului de reformă și de integrare europeană a micului stat de peste Prut.

Sursa- caleaeuropeana.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri