sâmbătă, august 13, 2022
Județul Ilfov
cer senin
17.5 ° C
21.6 °
17 °
85 %
2.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
35 °
mie
35 °

La 700 de metri de Guvern, un copil de 3 ani, internat în secția de arși, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile

Stiri de citit

Secția de arși a Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, de lângă Piața Victoriei, este nou construită, în 2006.

„Asta ridică o problemă uriașă: cum să faci în 2006 un proiect fără sistem centralizat de aer condiționat? Chiar dacă ne pică banii din cer, actualii oameni care conduc sănătatea din România nu vor schimba nimic”, spune unul dintre medicii din spital, care e la curent cu situația copilului. 

În prima săptămână a lunii iulie 2022, când în București s-au înregistrat și valori de peste 35 de grade Celsius, o familie și-a internat băiețelul, care nu a împlinit încă vârsta de 3 ani, la Spitalul de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Secția la care a ajuns pacientul a fost cea de chirurgie plastică și reparatorie.

„Grigore Alexandrescu” este cel mai mare spital pediatric din România. 4 zile în spital Copilul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală ce a presupus o grefă de piele la o mână. A stat 4 zile în spital. Un om din personalul medical a văzut câteva scene care l-au perplexat și le-a surprins în fotografii: băiatul a dormit pe jos. Libertatea a verificat imaginile, a stat de vorbă cu cei care cunosc cazul și a contactat oficial spitalul, pentru ca publicul să obțină explicații. 

Fără aer condiționat, fără storuri „Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece”, a descris situația un cadru medical, sub anonimat. 

Sursa a explicat că saloanele din secția de arși nu sunt dotate cu aer condiționat. „Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu”, a mai spus angajatul spitalului. Obiceiul deschiderii ușii, ca metodă de răcorire, a fost confirmat de Alexandru Ulici, managerul spitalului, în dialogul pe care l-a avut cu Libertatea.

Sursa: libertatea.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri