vineri, aprilie 19, 2024
Județul Ilfov
nori împrăștiați
12.4 ° C
13 °
11.6 °
57 %
4.1kmh
40 %
vin
14 °
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
15 °
mar
14 °

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Rugbyului pe 4 mai

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Rugbyului pe 4 mai, dată la care în 1924 echipa naţională a României disputa primul său meci la Jocurile Olimpice de la Paris, anunţă Federaţia Română de Rugby pe site-ul său.

„E oficial: 4 mai – Ziua Naţională a Sportului cu balonul oval. Rugby-ul românesc are de astăzi o zi specială, o zi pe care o va aniversa anual prin evenimente deosebite cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a promova mişcarea, un stil de viaţă sănătos şi valorile care definesc rugby-ul. Propunerea legislativă privind instituirea pe 4 mai a Zilei Naţionale a Sportului cu balonul oval a fost adoptată astăzi şi în Camera Deputaţilor, după ce iniţial fusese adoptată şi în Senat. O zi cu o semnificaţie aparte pentru Ovalul autohton, pentru că pe 4 mai 1924 România disputa primul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, în compania Franţei, competiţie la finalul căreia rugbyştii aveau să aducă prima medalie olimpică, de bronz, din istoria sportului românesc”, se precizează pe site-ul citat.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat că ziua de 4 mai este una istorică pentru sportul olimpic românesc.

„Este o zi foarte importantă pentru rugbyul românesc, dar şi pentru societatea în care trăim, pentru că în aceste timpuri, în care tot mai puţini copii fac mişcare, este esenţial să avem acţiuni în vederea conştientizării importanţei de a face sport. Să nu uităm că rugby-ul are un preponderent caracter social, că are la bază valori în care cresc copiii, valori care stau la baza unei societăţi sănătoase: disciplină, respect, integritate, fair play, dar mai ales solidaritate. Este o zi prin care nu doar dorim să vorbim tuturor de rugby, să îi invităm să fie parte din acţiunile şi evenimentele pe care le vom pregăti, dar mai ales să ne cinstim trecutul. Data de 4 mai este o zi istorică pentru sportul olimpic românesc, pentru rugby-ul românesc şi este foarte important ca prin acţiunile noastre să ne onorăm înaintaşii”, a spus Petrache.

Legea privind instituirea Zilei Naţionale a Rugbyului pe 4 mai se va trimite spre promulgare preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire, urmând apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Sursa- agerpres.ro

Cele mai noi stiri