vineri, august 12, 2022
Județul Ilfov
cer senin
24.7 ° C
26 °
23.9 °
43 %
1.5kmh
0 %
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
34 °
lun
31 °
mar
35 °

Șeful ANAF susține că oamenii care dețin proprietăți de lux vor fi obligați să își justifice veniturile și modul în care au obținut acele proprietăți

Stiri de citit

În România există multe situații în care vedem oameni cu mașini de lux, case cât un palat, dar în același timp veniturile acestor persoane sunt extrem de dubioase. Șeful ANAF, Lucian Heiuș, susține că va trimite echipe de control tocmai la aceste persoane și aceștia vor fi nevoiți să își justifice averea în termen de 60 de zile.

”Aproape toți au societăți comerciale. E posibil ca o cotă parte să fie și din alte activități ilicite, gen trafic de droguri, de persoane, furturi, cerșetorie dar marea majoritate a celor 561.000 de persoane care au ieșit cu risc sunt oameni care au societăți comerciale. Sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale.

Aceste sume pe care nu le pot justifica sunt ca urmare a evaziunii fiscale. Mai mult, toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an.”, a spus Lucian Heiuș, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Șeful ANAF susține că oamenii care dețin proprietăți de lux vor fi obligați să își justifice veniturile și modul în care au obținut acele proprietăți.

”Au cumpărat anumite tipuri de proprietăți sau de bunuri mobile – mașini scumpe, au apărut sume foarte mari în conturile bancare, și-au creditat propriile firme cu sume foarte mari. Acestea sunt lucruri certe pe care le putem identifica.

N-am spus asta. Am spus că de la 1 iulie încep controale masive. Se făceau controale și până acum, dar mai timid.

O să plusez cu 100 de persoane față de ceea ce este astăzi la această structură de verificare a veniturilor persoanelor fizice.

Această direcție este ultima armă pe care o poți folosi împotriva evaziunii fiscale. Peste tot în lume așa se întâmplă.”, a mai spus Heiuș.

Heiuș a explicat că fiecare cetățean verificat va trebui să își explice veniturile, iar dacă este o discrepanță foarte mare între venituri și proprietăți, atunci va ajunge să plătească.

”Noi găsim și identificăm riscul. E o diferență semnificativă între venitul pe care îl ai declarat și cel estimat de noi. I se dă un aviz de inspecție și are 60 de zile să-și completeze acea declarație de patrimoniu și venit care seamănă mult cu declarația pentru bugetari. Acolo trebuie să completeze. Scrie venitul, de unde le are, noi le verificăm, unele sunt corecte, altele mai ciudate.”, a explicat șeful ANAF.

SURSA- stiripesurse.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri