luni, iunie 27, 2022
Județul Ilfov
cer senin
16.5 ° C
19.9 °
16 °
89 %
2.2kmh
0 %
lun
30 °
mar
29 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
32 °

Vește șoc pentru români! Adio cu angajările la stat, începând cu 1 iulie

Stiri de citit

Angajările la stat ar putea fi suspendate de la începutul lunii viitoare. Această măsură este prinsă într-un proiect de ordonanță de urgență care stabilește înghețarea ocupării posturilor vacante din instituțiile publice și centrale.

Intervalul pentru care s-ar aplica o astfel de măsură ar fi 1 iulie – 31 decembrie 2022. Înghețarea posturilor în sectorul bugetar s-ar face pentru reducerea cheltuielilor și pentru încadrarea în ținta de deficit. Măsura va discutată astăzi, în cadrul unei ședințe de Guvern.

Cât privește excepțiile, ele vizează, pe de o parte, instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, dar și instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art.2 alin.(1) pct.39 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, scrie dcnews.ro. 

Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată, mai arată aceeași sursă.

În proiect se mai spune că prin excepţie de la măsura suspendării în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri