duminică, octombrie 2, 2022
Județul Ilfov
cer senin
21.2 ° C
23.3 °
20.5 °
59 %
5.8kmh
0 %
Dum
23 °
lun
21 °
mar
19 °
mie
20 °
joi
21 °

În ce forme putem cumpăra “cel mai sănătos pește din apele Dunării”? 

Stiri de citit

Scrumbia de Dunăre sau „cel mai sănătos pește din apele Dunării” poate fi găsit pe piață în diverse forme și, de asemenea, poate fi gătit în și mai multe moduri, în funcție de inventivitatea și priceperea bucătarului.

Acest pește este unul dintre cei mai îndrăgiți în țara noastră, în primul rând datorită faptului că este o captură locală, punerea lor pe piață venind de la pescari crescuți în zona Dobrogei, susținând astfel producțiile și afacerile locale.

Ca orice alt pește, atât de la noi, cât și din alte părți ale lumii, scrumbia de Dunare se poate găsi în comerț sub diverse forme. Acesta este ales de mulți oameni datorită nivelului său de colestorol scăzut, lucru care îl face să își găsească locul foarte ușor în dieta unei persoane care își dorește să slăbească. Hai să aflăm împreună care sunt formele în care se poate cumpăra acest pește și ce alte benificii nutriționale ne aduce.

Sub ce forme poate fi găsită scrumbia în magazine?

În primul rând, putem spune cu siguranță că scrumbia de Dunăre poate fi găsită în formă proaspătă sau înghețată. Sub această formă este cea mai căutată de către clienți, ei având astfel mâna liberă în a-l găti după propriul gust. Cei ce preferă peștele gata gătit, își pot achiziționa scrumbia în forme pregătite și împachetate corespunzător.

Probabil cel mai popular astfel de produs împachetat ar fi scrumbia afumată. Acesta este un preparat special, îndrăgit de un număr mare de persoane, popularitatea fiind dată atât de tipul peștelui, cât și de faptul că românii sunt atrași de afumături. De asemenea, găsim scrumbia și în forma clasică de scrumbie marinată. Acesta este un alt produs iubit, ușor de depozitat, rețeta sa fiind găsită atât în magazine, dar și realizată în casă din peștele proaspăt.

Ce alți pești pescuiți în țara noastră se mai găsesc în aceleași forme?

Zona Dunării și a Mării Negre este foarte bine cunoscută pentru flora și fauna ei. Astfel, putem spune aici că și tipurile de pești ce pot fi legal pescuiți sunt destul de numeroase și apar în majoritatea magazinelor sub diverse forme. În continuare, după forma proaspătă a peștelui, cea mai iubită formă este cea de icre, dar nu trebuie să uităm nici de afumături sau produsele marinate precizate anterior.

Printre cei mai cunoscuți și îndrăgiți pești de către clienții români, cu siguranță își găsesc locul crapul sălbatic, carasul, șalăul, știuca și heringul. Toate acestea se găsesc atât proaspete, cât și pregătite, și sunt în egală măsură îndrăgite, industria produselor din pește din România fiind mereu în floare.

Există firme românești care pun pe piață toate aceste produse?

Din fericire, când vine vorba de produse de tipul icrelor de știucă, scrumbie marinata sau file de caras congelat, românii știu să își pună amprenta și să fie cei care pun pe piață cele mai bune produse, nefiind nevoie să vină străini să ne folosească bogăția țării.

Cei mai cunoscuți dintre cei ce pun aceste produse pe rafturile magazinelor sunt cei de la Deltaica. Aceștia au o gamă largă de produse din pește, toate rețetele fiind transmise din generație în generație, fiind astfel o tradiție națională care continuă să trăiască.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri