luni, iunie 27, 2022
Județul Ilfov
cer senin
16.9 ° C
19.9 °
16 °
87 %
2.2kmh
0 %
lun
29 °
mar
29 °
mie
34 °
joi
35 °
vin
27 °

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DEFĂSURATE DE POLIȚIȘTII ILFOVENI, ÎN PERIOADA MINIVACANȚEI PRELUNGITE, CU OCAZIA SĂRBĂTORII RUSALIILOR

Stiri de citit

Polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Biroului Siguranță Scolară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Cosiliere Antidrog Ilfov, au fost prezenți astăzi, 11 iunie a.c.,în parcul Mogoșoaia, unde au desfășurat activități  informativ-educative, în scopul prevenirii și conștientizării riscurilor,  ca urmare a consumului de droguri.                          

În cadrul acestor activități au fost oferite recomandari populației, menite să promoveze un stil de viață sănătos și responsabil, prin care să se evite abaterile de la normele sociale.

Astfel, poliţiştii ilfoveni și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Cosiliere Antidrog Ilfov au adus în atenția cetățenilor riscurile consumului de droguri, respectiv faptul că substanțele psihoactive  reprezintă unul dintre cele mai mari pericole, întrucât consumul acestora creează dependenţă, iar această dependență produce consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jurul său.

Tot în scopul conștientizării copiilor, părinților și tinerilor despre riscurile consumului de substanțe psihoactive, au fost purtate discuții legate de modul în care consumul de droguri poate influența viața, mai exact deteriorarea relațiilor cu familia și prietenii, dependența, depresia, violența, accidentele rutiere și alte asemenea aspecte.

De asemenea, reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov au prezentat ochelarii care simulează efectele resimțite de consumatorii, de substanțe psihoactive. Ochelarii simulează efectele psihomotorii pe care consumul de substanțe psihoactive îl are asupra organismului.

Acțiunile informativ – preventive, la care vor lua parte polițiștii din structurile de prevenire și siguranță școlară, alături de specialiști din structurile specializate în prevenirea consumului de droguri vor continua pe toată perioada minivacanței, astfel, mâine, 12 iunie,  aceștia vor fi prezenți în Bragadiru, iar în data de 13 iunie, în Pantelimon, Brănești și Cernica.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Cele mai noi stiri